Thursday, May 20, 2010

Tin susu tepung Every Day

Satu lagi tin buruk yang aku kutip dari kedai besi buruk..Kali ni tin susu tepung Every Day.. Kalau kenkawan rajin, singgah lah selalu kedai besi buruk di luar lembah Klang ni..Biasanya tauke besi buruk yg pikap skit, diaorg simpan barang2 tin lama dahulu sebelum scrap.. kalau takde kaki yg datang nak beli barang2 lama mcm ni, baru diaorg start scrap..tapi hati-hati !!! ada tauke besi buruk sudah pandai main harga... jangan la ler nak kelentong, silap hari bulan dia pancing kita balik...yang aku dapat ni harga murah jer..3 kali ganda harga sekilo besi terkini, korang kira la sendiri...



Tahun keluaran design tin ni aku tak pasti, cuma aku agak je era 60-70an mcm tu.. kalau kenkawan ada info tentang tin susu tepung ini, boleh share sama2..saya tau ramai kolektor tin buruk di luar sana tau design ke berapa utk tin every day ni..apa pandangan mat sidin?? hoohhoooii....saudagar yg suka simpan tin2 buruk malaya....



Dilihat pada tutup tin ini terdapat lobang2 yg telah di tebuk..dulu mungkin tin ni dah kosong telah dibuat sebagai alat siram pokok bunga atau sayur2 di kebun..hujung bulan ni ada misi aku lagi di tempat besi buruk ini...harap2 ada barang menarik menanti...

3 comments:

admin said...

hai..salam perkenalan...saja2 merayau di alam cyber ni..terjumpa blog saudara..best betul tgk balik brg2 antik..rasa mcm nak balik kg ..nak cari balik tin susu saya masa kecik2 dulu.
dulu saya ada simpan tin air minum sudi..yg sudirman punya tu..bila saya sambung study kat kl..blk kg tgk tin tu dah takde.Tu pun old skool gak tu..

Fitri Osman said...

yer...memang old skool tu..dah naik gila memburu tin Sudi tu, rasa bersalah, menyesal sungguh tak collect tin tu dari dulu lagi...skang mana nak cari?? ada di rumah collector saje...

Roha Anaheim Aizad said...

sempoiiii