Tuesday, July 21, 2009

Ubat gigi Colgate

Hari-hari hangpa gosok gigi pakai ubat gigi cap apa..?? Ada yg suka pakai jenama Colgate..?? Ni saya posting ubat gigi old skool Colgate GARD..memang teman sendiri pun tak pernah tengok, pakai pun tak pernah..tapi teman berjaya dapat barang old skool ini…buat hangpa yg pernah pakai Colgate old skool ni, story2 la kat teman nanti yek..Kata seller tersebut, ubat gigi ni pernah jual era 80-an..Betoi ke..??







Gambar di atas adalah pandangan setiap sisi kotak ubat gigi Colgate GARD..dari dulu sampai skang negara kita muhibah bahasa pada kotak setiap produk termasuklah kotak ubat gigi ini…Berat kandungan ubat gigi ini tertera 129 grams…





Memang produk ini awal2 lagi telah diterima oleh Persatuan Doktor-Doktor Pergigian Malaysia lagi..Kalau dilihat pada logo atau lambang pada persatuan tu, ada mcm gambar serangga/ulat…saya masih ingat lagi masa saya budak2 dulu bila terpandang je ulat lebih kurang mcm tu kat bucu2 bumbung rumah kampong, balai raya, kdg2 kat rumah pun ada, masa tu le saya ingat haa…yg ni le buat ubat gigi nanti…heeee..heeee…skang tak le…


Pada ubat gigi ini ada tertera ayat “ SUATU KELUARAN COLGATE PALMOLIVE : BUATAN MALAYSIA “ …alamat terakhir tertera pada kotak Colgate Palmolive, Peti Surat 1076 Kuala Lumpur. Ada extra lagi ubat gigi ini kalau ada yg berminat...

4 comments:

kak ina kl said...

lupa lak...dulu memang family kami pakai colgate ni...tapi akak tak ingat pulak mcm mana bentuk dia..tqlah kamu show kat blog kamu...

kat armcorp mall mahal tak pinggan mangkuk ni...tak pernah pergi lagi..

deaf_angel said...

salam

beb, aku baru nampak ni blog dari link kat besi buruk.

best best best, bola takraw dan semua tu semua.

thanks for sharing and keep it up

kak ina kl said...

akak dulu pakai colgate jugak..tapi taklah ingat camna bentuk dia..mungkin mcm nilah kot..

nak klu dpt pinggan mangkuk lama bagitaulah akak ye..jual murah-murah udahlah..akak tak sanggup tenguk harga kat on9 ni..

Fitri Osman said...

tima kaseh kpd deaf angel...

kak ina..boleh...