Saturday, May 23, 2009

Playing Cards " Top Trumps " & Happy Families..


Haa...mesti korang semua ingat kad ni kan..Mesti korang dasyat main masa dulu2.Ni yg aku dapat balik itu pun beli kat lokain Ipoh..Top Trumps yg aku dapat Military Aircraft, Super Dragsters je..terselit skali yg dapat Happy Families..Ni design dulu2..Skang Top Trumps yg mcm ni takde jual dah, tak tau le kalo korang masih dapat jumpa..Kalo jumpa kasi le tau, aku nak complete kan lagi..Happy families ada tapi design baru tak old skool le..


Ni belakang kotak Top Trumps dgn Happy Families..Tak clear skit tulisannye sbb masa shoot photo ada goyang skit. Dulu abg aku complete semua set Top trumps, pastu hilang, mak aku pun bakor sebab menyemak je dalam umah. Tak reti simpan balik, biar selepah mcm dah tak nak dah. Masa kecik2 dulu, abg,akak dan adik aku memang rajin main sama2..Ada yang aku menang tapi banyak kalah. Abg aku asyik menang sbb terror menipu masa main.



Ni le rupa kad ni. Kalo Military Aircraf dia ada horse power (HP),speed,at height,length,height dan wing span..Super Dragsters lak ada CC, engine silinder,rev's,top speed dan B.H power.. Skang ni aku masih mencari Top Trumps yg jenis kater kebal, kapal laut & selam, motor dan byk lagi..Harap2 dapat lagi..Zaman sekarang Top Trumps Harry Potter, Littel Britain, Movie Stars, Postman Pat, Snowboarders dan banyak lagi..Itu pun kena order kat website Tops Trumps..

2 comments:

anuarsalleh said...

Fuyio..keter kebai punye gempak. Pastuh lawan plak yang lori. Aku slalu kalah dgn abang aku. Huhuhu...

Mohd "Yob" Aidil Jamaludin said...

ni sebahagian koleksi terup teman :)

http://kutubkhanahku.blogspot.com/search/label/Terup?&max-results=3