Monday, July 25, 2011

Masih ada botol soda lagi....

Tidak di sangka 3 hari lepas ketika perjalanan pulang ke kampung untuk majlis menyambut puasa dan tahlil, aku singgah sebuah kedai papan tak jauh dari pekan Botei.Saja nak tengok-tengok apa botol soda yang ada.


Dan tak ku sangka jugak hari tu memang dah rezeki aku di beri ' green light ' untuk geledah crate-crate kayu yang telah di penuhi botol2 soda kosong hampir 15 tahun yang lalu. Sebelum ini dah lebih 10 orang kempunan dan pulang tangan kosong setelah tuan empunya crate dan botol soda tersebut tidak bagi usik dan tidak mahu jual barang tersebut.

Pepatah lama ' sikit-sikit lama-lama jadi bukit' . Pilih punya pilih, 1 peti penuh botol soda dan 2 peti kosong aku bawak balik.

6 comments:

iaryylr said...

Syabas Bro! barang baik tu!

AHMAD TAHIR said...

ate...yop jumpa botol bebanyak rasa macam 'semut jatuh ke balang gula'...seronoknya.

MgtBobber said...

Fuh! Crate Coke & Kickapoo jadi habuan nampaknya!! Botol pelik mesti ada terselit ni..

acidwelding said...

cantik tu,botol yeos no 1 tu cantik lagi tak

wangseggetjb said...

wahhhh..apa botol yang best nih...up2 cepat..keh3

Fitri Osman said...

Bro Iaryylr.
Terima kasih bro. Rezeki tetap ada.

Bro A.Tahir,
Pandei yop bagi peribahasa yek. ate..yop bila lagi nak teghojah sana pulak?

Bro Mgt,
Hahaha.. Macam biasa. Sessi mabuk teh nanti aku cerita.

Bro acidwelding,
Dah basuh nanti cantik laa..hehehe.

Bro wangseggetjb,
Tak sempat basuh lagi..hehehe