Thursday, March 24, 2011

Avon Topaze

Mungkin di kalangan puan2 atau kakak2 pernah mengguna atau biasa dengan produk Avon Topaze ini. Tak berapa banyak info yg dapat pasal jenama produk Avon Topaze ini cuma produk ini sudah dikenali sejak tahun 1950-an lagi.. Kebetulan dapat secara percuma dari sebuah kedai lama. Asalnya tuan kedai ini letak barang ini di satu sudut untuk di return balik barang2 ini pada ejennya tapi ejennya tak ambik. Menurutnya barang ini sudah usia hampir 30 tahun, ejennya mungkin tak berminat nak replace yg baru.

Antara barangnya ialah Avon Topaze Hair Cream.




Avon Topaze Talc Powder



Saiz kandungan yang berbeza dan salah satunya jenis botol besi dan plastik. Sekiranya puan2 atau akak2 ada lebih info dengan jenama produk ini, dialu-alukan kongsi bersama.

4 comments:

Syed Fairus said...

Waduh, barang Avon yang ini saya tak pernah tengok lagi Fitri...

Syed Fairus said...

Fitri, minta tolong link kan blog saya boleh tak?

Terima kasih...

Blues Riders said...

bro fitri,

di tahun 1970-an dulu avon topaze perfume cream pun ada sama macam hair cream ni tapi kat penutupnya ada permata topaze.. BR pernah pakai. Memang wangi.

iaryylr said...

Bro! Saya tak pernah guna, cubalah guna... he he he!