Wednesday, February 10, 2010

Lampu jamban….

Semua tahu lampu jamban…bahasa kampung2 untuk lampu mentol jenis ni…sejak dulu hingga kini memang popular nama lampu jamban ni di kampung2…Lebih2 lagi jenama Philips yg tak asing lagi…tapi dah lama dah tak jumpa packing kotak mcm ni lagi….




Masih mencari lagi tapi setakat ni 2 biji ni je yang ada dalam koleksi aku…60 watt dan 100 watt..



Pada balutan kotak lampu jamban ni tertera cop SIRIM, model bulb, kuasa Watt dan buatan Malaysia….Memang ketara packing dulu dan sekarang..Aku rasa packing kotak sekarang mudah pecah sekiranya jatuh terhempas ke lantai berbanding packing kotak dahulu…


Ni signboard old skool Philips lampu jamban yang aku pernah jumpa di jual di flea market Ampcorp Mall beberapa bulan yg lepas….

2 comments:

blurguyz79 said...

waktu kecik2,slalu perhati mentol ni...konon heran camna leh terang sedangkan wayar kecik melintang jer kat dalam.on..off...on...off suis tgk mentol,berpinau biji mata.hahaha

s820 said...

Fitri, Ish.. lamanya tak tengok benda ni. Sekali teringat da...