Wednesday, September 2, 2009

Tin lama…

Hari ni dah Ramadan ke-12…Bulan poser pasti sahur paling liat nak bangun..bila bersahur ni teringat zaman aku budak2 dulu…Dah le liat nak bangun, kadang2 makan pejam mata pun ada..Yang tak boleh aku lupa tu kalau minum air Milo panas, pasti ke jamban pastu…Sakit perut kalau minum Milo pagi2..Tak tau le nape sbb kalau siang hari minum takde apa2 pun…

Jadi hari ni juga posting skit tin Milo dulu-dulu..Tin Milo old skool ini sudah keluar sebelum awal 80-an lagi…Ada 4 saiz tin Milo tak silap aku dan yg ini saiz untuk Milo 500g…

Tin MILO...



Terdapat 3 bahasa pada tin Milo ini untuk rujukan bahan kandungan Milo, cara penyediaan air Milo dan alamat terakhir di tinkan juga tertera pada tin ini..


Rujukan bahasa dalam bahasa Cina dan Inggeris…


Rujukan bahasa dalam bahasa Melayu…


Bahagian penutup tin yg masih keadaan baik dan tidak berkarat…

Tin Quaker White Oats…

Ada setengah orang pulak bersahur makan bubur atau minum Oat je...Aku tak bleh…Mesti nak nasik jugak..Rupa2nye oat ni dah lama jual di pasaran sejak zaman dulu2 lagi..Sejak khasiat ia dihebah2 dalam iklan, baru le aku tau yg oat ini baik utk jantung, kurang kolestrol dalam badan dan banyak khasiat tersendiri…Pastu dulu dijual juga dalam tin seperti yg aku dapat ini..Ini antara design dan saiz yg aku dapat…


Quaker White Oats 400grams…



Rujukan bahasa Inggeris, Tamil dan Melayu untuk penyedian Oat ini…


Bahagian penutup tin ini juga masih keadaan baik dan tidak berkarat…

5 comments:

abdul aziz said...

MANA KAU JUMPA TIN MILO NI FITRI?

ahmadkamil said...

dulu tin lama nie aku tebuk lubang dgn paku atas penutup dan bawah bontot die, pastu aku masukkan wayar melalui tudung dan bontot yg berlubang. Isi pasir kat dalam pastu main tarik tarik macam steam roll. Yg best kitorang main langor-langor sampai kemek tin tue... yelah dulu mana ada duit nak beli mainan cam bebudak sekarang....

Fitri Osman said...

salam bro aziz..makin berisi lencana saudara yek..ala..tin Milo ni kat ampcorp berlambak lagi tu..harga ahemmm...eheemmmmm ler...yg ni dapat trade dari kawan2 collector..kalau sekitar 80-an dah ada gambar2 skit kat tin nye...

Fitri Osman said...

salam en.kamil punya hobi..sorry bulan poser ni slow sangat nak lepak2 mcm dula-dula..aku tau hang memang banyak nostalgia budak2 dulu dari aku..kalau aku ada time ngko tu gerenti aku menang kemek hang punya dulu..heee..hee...eeee....zaman aku budak2 yg aku ingat tin-tin ni kalau bulan poser main letak mercun papan...kasi berdenteng skit, bukan berdentum...hee...heee...

rimanilzah said...

aku pun ada bbp tin milo. nanti kalau dah sembuh penyakit malas aku upload di blog karat.